ORP-ul PH-ul si radicalii liberi

Apa Kangen

Ce Este ORP-ul?

ORP – Potentialul de Reducere a Oxidarii – este cel mai valoros element produs din apa alcalina produs de ionizator. ORP-ul reprezinta masura incarcaturii electrice a apei.
Aceasta valoare poate fi pozitiva sau negativa, fiind exprimata in milivolti. Valorile negative ale ORP-ului din apa alcalina indica potentialul antioxidant care ajuta corpul in neutralizarea aciditatii. Apa de la robinet si cea imbuteliata au valori ORP pozitive, ceea ce inseamna ca nu au capacitate antioxidanta si nu pot ajuta corpul in neutralizarea aciditatii. Din acest motiv valoarea ORP-ului este cea mai importanta. O valoare a pH-ului mai mare rezulta intr-o valoare ORP mai scazuta (negativa).

Ce este PH-ul

Masurarea pH-ului (potentialul de hidrogen) arata in ce masura un lichid este acid sau alcalin (bazic). Atunci cand un lichid are parti egale de molecule acide si alcaline, pH-ul este considerat neutru. Apa „slaba” este acida, in timp ce apa „dura” este alcalina, desi in situatii deosebite pot exista exceptii.
Scara pH este logaritmica si trece de la 0,0 la 14,0, valoarea de 7,0 fiind neutra. Valori de sub 7,0 indica lichide acide, in timp ce valorile mai mari indica solutii alcaline sau bazice. Unele substante extreme pot avea valori sub 0,0 sau peste 14,0, dar majoritatea se incadreaza pe aceasta scara.

Corpul uman are tendinta sa mentina fluidele (in special sangele) la un pH de 7,365, conform functiei de homeostaza. Corpul va incerca sa mentina un echilibru al fiecarui organ cu fluidul alcalin de pH maxim 8,8 provenit de la pancreas. Totusi, aciditatea constanta va rezulta in diminuarea funcției de auto-aparare a corpului.

ORP-ul PH-ul si radicalii liberi

Apa Kangen

Inversarea procesului de imbatranire

Sang Whang, un minunat om de stiinta si inventator american de origine coreeana, explica cel mai bine in cartea sa „Reverse Aging”.
El spune ca apa are memorie (am vazut acest lucru in imaginile uimitoare cu cristale ale Dr. Masaru Emoto si in lucrarile homeopatilor) dar el merge si mai departe. Spune ca memoria este exprimata ca o energie electrica masurabila.
Aceasta energie poate fi masurata in volti (sau milivolti, deoarece este foarte mica) si se poate pierde in timp. Cand apa are potential electric, are abilitatea de a face ca atomii de hidrogen sa ia diferite forme.

(Cartea lui Sang Whang descrie descoperirea apei ionizate, apa alcalina – iar el la varsta de 78 de ani arata si se simte la fel de bine ca la 30 de ani!)
Cand apa are energie electrica, ea face ca atomii de hidrogen sa capete o forma sau alta. Intr-o forma, un atom de hidrogen are o sarcina electrica pozitiva. Aceasta apa este acida. In cealalta forma ea uneste un atom de hidrogen cu unul de oxigen. Aceasta piatra de temelie a vietii este forma OH- (cunoscuta si ca hidroxil).
Doar un atom de oxigen si unul de hidrogen cu sarcina electrica negativa. Aceasta este apa ionizata. Acum are energie pe care vrea s-o doneze atomilor compatibili din corpul tau. Si acum aceasta apa se numeste ”alcalina”.
In ambele forme acesti ioni sau atomi au capacitatea de a porni reactii chimice cu alte minerale din apa. Ce are aceasta cu sanatatea si longevitatea?

Tot ce se intampla in corpul nostru este o reactie chimica.
Si fiecare reactie chimica are loc cand electricitatea dintre doi atomi este compatibila. Putem spune ca suntem un organism chimic gratie electricitatii.

La nivel molecular, dincolo de celule, miliarde de reactii electrice de atractie si de respingere, au loc in fiecare milisecunda din viata noastra. Este un adevarat vartej de unitate, si are loc chiar acum in corpul nostru, a fost mereu asa, si va continua pana cand echilibrul dintre reactiile acide si alcaline – lupta dintre ele – este gata.
Si cine castiga mereu aceasta lupta? Acidul – de fiecare data! Stim ca acizii din corp se acumuleaza si in cele din urma distrug corpul. Trebuie sa va spun ca fac acest lucru cu multi ani ca noi sa murim. Fac asta chiar si acum! Ruginind, descompunand, arzand, oxidand, toate ca parte naturală a metabolismului.

Astfel … viata asa cum o cunoastem este o lupta interna intre atomi incarcati pozitiv (ioni pozitivi – cationi) si incarcati negativ (ioni negativi – anioni). Putem spune mai mult sau mai putin ca viata este o lupta intre acid si alcalin, deoarece despre asta este vorba in pH.
Revenind la apa – cand sunt mai multi ioni H+ in apa decat OH-, aceasta este acida. Cand sunt mai multi OH- decat H+, apa este alcalina.

Radicali liberi
Radicalii liberi exista in mod natural in corpul nostru si joaca un rol important in multe procese biochimice; totusi, studiile au aratat ca un exces de radicali liberi pot declanșa reactii distructive in celule. Oxidarea datorata radicalilor liberi are legatura cu imbatranirea negativa, presiunea arteriala, artrita, cancerul, si multe alte afectiuni. Nu este de mirare ca americanii cheltuie milioane de dolari in fiecare an pentru vitamine cu antioxidanti!
Radicalii liberi sunt atomi de oxigen carora le lipsește un electron din perechea de atomi. Cand unui atom ii lipseste un electron acesta devine instabil si foarte reactiv. Asta din cauza ca radicalii liberi cauta cu disperare un electron pentru a umple golul, asa ca apucă electronul de la cel mai apropiat atom.
Problema este ca atunci cand un radical liber ia un electron de la un alt atom, al doilea atom devine la randul sau un radical liber deoarece acum ii lipseste lui un electron. Un radical liber porneste o cascadă de noi radicali liberi in corpul nostru. Radicalii liberi sar haotic, apucand electroni din celulele noastre si cauzand multe stricaciuni in acelasi timp.
Lipsa odihnei nu este singura cauza a productiei de radicali liberi in celulele noastre. Alte cauze includ:
     • Lumina ultravioleta din razele solare – de aceea cei care stau prea mult in soare risca sa dezvolte cancer de piele sau cataracte.
     • Toxine de tot felul, precum: fum de tutun, substante chimice naturale din mancare, deseuri otravitoare rezultate din metabolism, si toxine produse de om, precum poluarea aerului si pesticidele.
In medie, o celula din corpul nostru este atacata de radicali liberi la fiecare zece secunde.
Cea mai buna protectie este sa mentinem nivelul antioxidantilor ridicat.
Ce efecte are nivelul ridicat de acid din corp?
Corpul nostru are mecanisme naturale pentru a elimina acizii, dar aceste mecanisme sunt limitate. Se poate descurca cu acizii rezultati din producția de energie interna si din procesul de reconstruire al celulelor. Totusi, aciditatea produsa de o dieta nesanatoasa este prea mult pentru sistemul de aparare. Acest pH (acid/alcalin) este important pentru sanatatea organismelor vii.

Japonezii considera ca bolile degenerative precum osteoporoza, cancerul, artrita, etc. se datoreaza in primul rand acidozei (un sistem prea acid).
Cand corpul este prea acid, mediul este propice pentru virusi si bacterii. In timp ce virusii si bacteriile de dezvolta in corpul nostru, noi ne simtim lipsiți de energie, suferim des de boli si dureri. Daca o persoana nu-si schimba starea acidă din corp, situatia se poate inrautati. Virusii sau bacteriile pot evolua intr-o boala periculoasa.

* Daca vreti sa intelegeti cum sunt produsi radicalii liberi puteți citi următoarea secțiune:

Pentru a intelege mai bine radicalii liberi trebuie sa aflam mai multe despre celule si molecule.
Corpul nostru este alcatuit din mai multe tipuri de celule, aceste celule fiind alcatuite la randul lor din diferite tipuri de molecule. Moleculele sunt alcatuite din atomi, elemente unite prin legaturi chimice, atomii constand dintr-un nucleu, neutroni, protoni si electroni.
Numarul de protoni (particule incarcate pozitiv) din nucleul atomului determina numarul de electroni (particule incarcate negativ) din jurul atomului.
Electronii sunt implicati in reactiile chimice, ei unind atomii pentru a forma molecule. Electronii inconjoara sau ”orbiteaza” un atom in mai multi orbitali. Primul orbital este plin cand are doi electroni. Cand acesta este plin, electronii incep sa ocupe al doilea orbital. Cand al doilea orbital are opt electroni, si el devine plin, si asa mai departe.

Cea mai importanta caracteristica pentru un atom in determinarea proprietatilor sale chimice este numarul de electroni din orbitalul extern. O substanta care are un orbital extern plin tinde sa nu fie antrenata in reactii chimice (este o substanta inerta). Deoarece atomii cauta sa atinga o stare de stabilitate maximă, un atom va incerca sa umple orbitalul extern prin:
     • castigarea sau pierderea unui electron pentru a umple sau goli orbitalul extern, sau
     • a imparti electronul sau unindu-se cu alti atomi pentru a-si completa orbitalul extern.
Cel mai des atomii isi completeaza orbitalul extern impartind electroni cu alti atomi. Impartind electroni, atomii sunt legati si intrunesc conditiile de stabilitate pentru a forma o molecula.

Cum se formeaza radicalii liberi?
In mod normal legaturile chimice nu se rup intr-un mod in care lasa molecula cu un electron fara pereche. Dar cand se rup legaturi slabe, se formeaza radicali liberi. Radicalii liberi sunt foarte instabili si reactioneaza rapid cu alti compusi, incercand sa captureze electronul necesar pentru a deveni stabili.
In general, radicalii liberi ataca cea mai apropiată molecula stabila, luandu-i electronul. Cand molecula ”atacata” isi pierde electronul, devine la randul ei un radical liber, pornind o reactie in lant. Dupa ce procesul a pornit, poate continua ducand la distrugerea unei celule vii.
Unii radicali liberi apar in mod normal pe durata metabolismului. Uneori sistemul imunitar al corpului ii produce pentru a neutraliza virusi si bacterii. Totuși, factorii de mediu precum poluarea, radiatiile, tutunul si ierbicidele pot produce radicali liberi.
In mod normal corpul se poate ocupa de radicalii liberi, dar daca nu sunt disponibili antioxidanti, sau productia de radicali liberi este excesiva, pot aparea daune. Este important de retinut ca radicalii liberi se acumuleaza cu varsta.

Radicalii mai pot ataca si ADN-ul (materialul genetic din celula). Unele chimicale care cauzeaza cancer fac asta prin formarea de radicali liberi.

© Copyright 2023 Bea Apa Kangen.

Free AI Website Creator