Hipercolesterolemia – si Apa Kangen

Apa Kangen

Hipercolesterolemia (nivelul crescut al colesterolului in sange) este un semn ca celulele organismului au dezvoltat un mecanism de aparare impotriva fortei osmotice a sangelui, care continua sa extraga apa din celule prin membranele celulare, sau ca sangele, fiind prea concentrat, nu poate elibera suficienta apa care sa treaca prin membranele celulare in celule, astfel ca functionarea celulelor sa se desfasoare normal. Colesterolul este un „lut” natural care, ajungand in porii membranei celulare, face ca peretele celular sa devina impermeabil pentru trecerea apei.

Fabricarea acestuia in exces si depozitarea sa in membranele celulelor constituie o modalitate naturala prin care celulele vii se protejeaza impotriva deshitratarii. Producerea de colesterol in membrana celulara reprezinta o parte a sistemului de supravietuire a celulei, deci este un compus absolut necesar. Prezenta colesterolului in exces semnalizeaza deshidratarea.

Cum ne afecteaza pe noi acest fenomen in viata de zi cu zi?

Raspunsul este simplu. Daca nu bem apa inainte de a manca, procesul digestiei alimentelor se va desfasura pe seama celulelor organismului, care vor fi afectate negativ. Alimentele din stomac trebuie sa se amestece cu apa pentru ca proteinele sa se descompuna si sa se separe in componentele lor de baza, aminoacizii. In intestin, este nevoie de si mai multa apa pentru procesarea ingredientelor din alimente pentru ca apoi acestea sa fie trimise la ficat. In ficat, celulele specializate proceseaza in continuare substantele digerate in intestin si apoi trimit sangele reaprovizionat si ajustat din punct de vedere al compozitiei in partea dreapta a inimii. In ficat si mai multa apa este utilizata pentru a procesa substantele din alimente. Sangele din partea dreapta a inimii, care a primit si ceva componente „grase” prin sistemul limfatic, este pompat acum in plamani pentru oxigenare si schimbul de gaze dizolvate in sange. In plamani, oxigenarea sangelui il deshidrateaza in continuare pe acesta prin procesul de evaporare a apei – „aburul de iarna”.

Acum acest sange concentrat din plamani este trimis in partea stanga a inimii si este pompat in circulatia arteriala. Primele celule care iau contact cu acest sange puternic concentrat din punct de vedere osmotic, sunt cele care captusesc vasele de sange mai mari si capilarele inimii si ale creierului. Acolo unde arterele se curbeaza, celulele vatamate osmotic trebuie de asemenea sa faca fata presiunii sangelui care continua sa vina. In aceste locuri, celulele se autoprotejeaza, fie sunt distruse ireversibil. Nu uitati ca integritatea membranei lor celulare este dependenta proportional de prezenta apei care este disponibila lor si nu de cea care este extrasa osmotic.

Vine insa un timp cand creierul incepe sa recunoasca lipsa severa continua a apei din organism si el trimite persoanei respective, care se afla la masa, un semnal sa bea apa. Este oricum prea tarziu, pentru ca deja au loc vatamari la nivelul celulelor care captusesc vasele de sange. Iar medicii, cand se produce aceasta deshidratare resimtita prin dureri dispeptice, administreaza antiacide. Nu apa, ci antiacide! Nu apa, ci agenti de blocare a histaminei! Toate procedurile de tratament au in vedere doar simptomele. Ele nu sunt desemnate sa elimine cauza problemei. Acesta este motivul pentru care bolile nu sunt vindecate. Ele sunt doar tratate.

Daca incepem sa consideram ca apa este ingredientul cel mai important pentru procesul digestiei alimentelor, in mare parte batalia este castigata. Daca dam organismului apa necesara inainte de a primi hrana, lupta impotriva formarii colesterolului in vasele de sange va fi castigata. Dupa o perioada mai lunga de timp in care aportul de apa a fost reglementat astfel ca celulele sunt bine hidratate, acest sistem de aparare prin colesterol fata de trecerea libera a apei prin peretel celular va fi treptat tot mai putin necesar. Productia de colesterol se va reduce.

Un lucru este clar: colesterolul format in exces este rezultatul deshidratarii. Deshidratarea este cea care produce multe boli, nu nivelul colesterolului din sangele circulant.

Apa Kangen

„Puterea Vindecatoare A Apei – Nu Esti Bolnav, Doar Insetat!”

Nu trata setea cu medicamente!
Dr. Fereydoon Batmanghelidj

© Copyright 2023 Bea Apa Kangen.

Mobirise