Apa Puternic Antioxidanta

Apa-antioxidanta

A doua schimbare in structura Apei Kangen® in timpul ionizarii este potentialul de oxido-reducere (ORP – Oxidation Reduction Potential).

ORP-ul este cel mai valoros element produs din apa alcalina produs de ionizator. ORP reprezinta masura incarcaturii electrice a apei. Aceasta valoare poate fi pozitiva sau negativa fiind exprimata in milivolti. Valorile negative ale ORP-ului din apa alcalina indica potentialul antioxidant care ajuta corpul in neutralizarea aciditatii. Apa de la robinet si cea imbuteliata au valori ORP pozitive, ceea ce inseamna ca nu au capacitate antioxidanta si nu pot ajuta corpul in neutralizarea aciditatii. Din acest motiv valoarea ORP este foarte importanta. O valoare pH mai mare rezulta intro valoare ORP mai scazuta (mai negativa).

Reactii de oxidare au loc tot timpul in corpul nostru. Ele sunt o functie necesara a sistemului imunitar, care foloseste reactia de oxidare ca sa fure electroni de la bacterii si alti invadatori pentru a opri dezvoltarea unei infectii in interiorul organismului. Reactia opusa oxidarii (reducerea) apare cand bacteria a fost descompusa. Antioxidantii sunt trimisi inauntru ca sa doneze electroni si sa opreasca reactia distructiva in lant. Daca nu aveti destui antioxidanti sub forma de vitamine, minerale si enzime, oxidarea continua distrugand tesuturile sanatoase. Distrugerea tesutului sanatos este cauzata de radicalii liberi. Majoritatea oamenilor stiu ca antioxidantii opresc sau reduc daunele create de radicalii liberi.

Oxidarea datorata radicalilor liberi are legatura cu imbatranirea prematura, presiunea arteriala, diabetul, artrita, cancerul, si cu multe alte afectiuni. Nu este de mirare ca populatia cheltuieste milioane de dolari in fiecare an pentru vitamine cu antioxidanti!

ORP-ul este o masura a capacitatii antioxidante a unei solutii. Deoarece valorile negative ale ORP-ului indica o abundenta de electroni disponibili, orice solutie cu ORP negativ este antioxidanta. O solutie cu un ORP foarte negativ este un antioxidant excelent.

Care sunt valorile ORP sanatoase:

Valorile cuprinse intre 0 si -800mV sunt cele care pot fi considerate ca binefacatoare sau nedaunatoare. Peste valoarea de -800mV, ORP-ul este considerat prea puternic pentru organismul uman, asa ca nu este indicat a se consuma alimente sau bauturi cu valoarea ORP peste aceasta limita.